2024-05-10
Lunch去左呢間台灣餐廳食野,呢間新開左幾個月,眼見無午餐,全部都系散叫,飲品同部分小食可以優惠價加錢。平日lunch time都接近坐滿人。餐廳幾多位,裝修簡單乾淨,坐得舒適。招牌三寶牛肉麵 $82紅燒牛肉湯底,個人覺得湯底濃偏向甜,牛三寶有紅燒牛肉、牛筋、金錢牛肚,紅燒牛肉2大條,非常之腍,牛筋本身富有膠原蛋白,咬落幾有膠質,膠原滿滿,牛肚都同樣夠腍。牛肉麵既麵系粗身麵,幾吸湯汁。眷村麻辣湯麵 $38加:手切封門柳+$12金錢牛肚 +$12台南蚵仔肉卷 +$10另一碗系自選湯麵餐,可以揀自己喜歡既湯底同餸,今次揀左眷村麻辣湯麵,聞到幾香既麻辣味,食落就吾系好辣,微微麻香,麵質同之前個碗一樣,無記錯好似無得轉其他麵,特別一提手切封門柳幾重牛味。香香炸雞排 $38炸雞扒炸粉少,雞肉幾嫩,而且吾覺油膩。鴨屎香手打檸檬茶最近好hit既鴨屎香手打檸檬茶,呢間餐廳都有!檸檬茶同樣用左青檸,飲落好fresh,解渴一流。珍珠烏龍奶茶奶味好出,茶味較少,珍珠煙煙韌韌。餐牌:
招牌三寶牛肉麵 $82
眷村麻辣湯麵 $38
加:手切封門柳+$12
金錢牛肚 +$12
台南蚵仔肉卷 +$10
香香炸雞排 $38
炸雞扒炸粉少,雞肉幾嫩,而且吾覺油膩。
鴨屎香手打檸檬茶
珍珠烏龍奶茶
奶味好出,茶味較少,珍珠煙煙韌韌。
餐牌: