2023-05-10
最近朋友話銅鑼灣戈間𝐏𝐞𝐞𝐤-𝐀-𝐏𝐨𝐤𝐞系佢飯堂,食過不下10次😂銅鑼灣戈間我就未食,咁啱行開尖沙咀就幫襯尖沙咀分店,果然好高質!除咗預設款式之外,系可以自選配料,今次同朋友一齊自選配料。✿ 三文魚 $108 配壽司飯+沙律菜豆腐/ 雞蛋絲/ 魚子/ 蟹肉+$15三文魚好新鮮,最緊要溫度夠凍❄️豆腐有埋胡麻醬好清新軟滑🤍雞蛋絲一條條豐富🥚為𝐩𝐨𝐤𝐞 𝐛𝐨𝐰𝐥加咗吾少分💛蟹肉要加$15其實超抵,多過出面餐廳啲蟹肉好多😍🦀十分新鮮❣️醬汁揀咗鰹魚醬油,而且配壽司飯,充滿日式風味🇯🇵各種調味料加埋味道豐富。✿ 慢煮雞胸 $98 配壽司飯+沙律菜豆腐/ 青瓜/ 蕃茄/ 溫泉蛋 + $15佢地嘅慢煮雞胸好juicy,加咗黑胡椒同芝麻,味道更有層次🖤🖤朋友戈份有青瓜🥒好fresh💚蕃茄吾系一般蕃茄🍅而系車厘茄,本身出面買都吾平😲更有田園風味🌳醬汁可以order分開放,方便自己控制份量👍🏼✿ 炸薯蝦 $48連小食都有特色過人😁炸薯蝦系咩概念?外殼見到一條條原來已經系薯仔🥔刨咗絲咁樣包住又幾過癮😆裡面系蝦肉加薯仔蓉,味道不錯。✿ 桂花鳥龍茶 養生之選🤭淡淡桂花味令人感覺舒服。✿ 冷榨蘋果汁好欣賞餐廳連裝
✿ 三文魚 $108 配壽司飯+沙律菜
豆腐/ 雞蛋絲/ 魚子/ 蟹肉+$15
✿ 慢煮雞胸 $98 配壽司飯+沙律菜
豆腐/ 青瓜/ 蕃茄/ 溫泉蛋 + $15
✿ 炸薯蝦 $48
✿ 桂花鳥龍茶
養生之選🤭淡淡桂花味令人感覺舒服。
✿ 冷榨蘋果汁
好欣賞餐廳連裝果汁嘅杯亦會別出心裁,設計好像魚尾咁🐟味道就比較甜。