2021-07-29 478 瀏覽
每次想食潮式或者港式粉麵,都會諗起<樂園>,因為佢哋選擇多,價錢平,而且仲要大大碗,今晚見旺角開多左間新分店,仲要感覺入面好光猛,新裝修果然特別靚仔,便入去試下。餐廳環境好闊落,坐得好舒服,有多張四人枱同卡位供應,而且都感覺乾淨企理。基本嘅丸類、雲吞、水餃、牛腩都有,可以配粗幼粉麵、河粉、米線等等,另外加錢仲可以配小食同飲品。價錢都係三十幾蚊起,抵食吖!!~如果吾想食粉麵,跟飯一樣得!<牛腩撈麵配鳳城水餃>見到呢碗撈麵,已經覺得超開心,因為真係好大碗,啲牛腩鋪滿成個面,仲有兩大粒鳳城水餃,超正!!~牛腩件件都好厚身好足料,而且咬落去仲非常嫩滑又腍身,脂肪比例亦都剛剛好,好好食吖!!~而兩粒鳳城水餃就好大隻,入面有好多餡料,入口啖啖肉,好好味!!撈麵我選擇左幼麵底,幼麵嘅份量好多,仲有幾條葉芯㖭!!~<炸醬撈麵配雲吞>呢個炸醬撈麵配雲吞同樣驚喜,炸醬嘅份量真係超級多,將全部嘅炸醬撈埋啲粗麵一齊食,真係每一啖都食到有肉醬,肉醬味道不錯,夠惹味,雖然配嗰兩粒雲吞嘅Size 冇之前嘅鳳城水餃咁大粒,但係整體嚟講都有90分,同樣值得推薦。至於凍奶茶

如果吾想食粉麵,跟飯一樣得!

<牛腩撈麵配鳳城水餃>
撈麵我選擇左幼麵底,幼麵嘅份量好多,仲有幾條葉芯㖭!!~

<炸醬撈麵配雲吞>

至於凍奶茶,亦可以選擇少糖少冰,味道屬於正常茶餐廳的水準。

兩個人,每人食一碗撈麵,到最後都係洗咗一百一十幾蚊,已經飽到攬住個肚離開,真心覺得抵食夾大件。

同場仲見到有部自助斟水機,服務都算非常貼心,就算唔加錢叫嘢飲,都可以自己斟水飲,抵讚!!~

• 炸醬撈麵配雲吞
  • 牛腩撈麵配鳳城水餃