2023-11-28 92 瀏覽
大坑雖然小, 美食俱全~今次同同事黎開大坑做野, 特選呢間火車頭! 首先叫左一碗生熟牛肉湯河, 牛肉份量比預期多, 肉質都比較鮮嫩。 河粉份量都唔細, 大大碗, 而且夠晒滑, 最緊要係個湯底好夠味, 甜甜的。夠晒2個女仔食!咖哩雞 –份量真係比出面的大份, 有雞脾, 又有雞翼, 好似有成大半隻雞喺入面, 啖啖肉, 味道又夠晒濃郁! 有少許薯仔做配菜, 好豐富, 抵食! 因為經常咖哩配飯食到厭, 所以今天點了法包, 法包爐熱了, 裡面鬆軟外面脆口, 沾上少少咖哩汁已經好好食!牛油雞翼 –一上台就覺得賣相好吸引, 共有4隻大大隻的雞翼, 面層鋪了厚厚的牛油炸蒜, 就咁食炸蒜都覺得好香口。雞翼口感適中, 夠晒入味, 鐘意牛油的朋友可以試試!草莓奶昔- 濃郁的士多啤梨混合純厚的鮮奶, 味道唔錯, 大大杯好抵飲。整間鋪頭環境舒服, 而且裝飾很有特色, 同朋友傾計一流!

整間鋪頭環境舒服, 而且裝飾很有特色, 同朋友傾計一流!
2023-11-23