2022-05-08 861 瀏覽
工作關係,今日去左灣仔附近~準備Lunch 覓個食!.So far 真係比較少吃越南野,所以路經,見lunch 尚有位置,就碌左入去試一試佢喇。.黎到感覺比較平民化,貼地既座位未至於迫到透唔到氣,仲有卡位安排可以坐,尚可~.難得黎食越南野~決定吃個最Classic 既生牛肉湯河開心下!落完order 後 野食都快速送上,果然做開快打~.講一講個生牛肉湯河先,佢一兜湯河車上台既時候,我都打左個突:嘩~咁大兜既!生牛肉幾塊大大塊~果然滿足到基工打工仔需要,至少要食得飽先開到工~.*味道方面,佢另有配料兜比你,包括左辣椒,草,同埋芽菜~當然仲有橙色湯汁~~我就加哂all in! 味道相當唔錯,一路覺得大大份無好野~原來又唔係woo! 同埋牛肉粉嫩粉嫩既顏色~唔會太老~.有機餓經開一定再黎食,如果細食既女仔可以share 一碗再嗌小食tim!
工作關係,今日去左灣仔附近~準備Lunch 覓個食!
2022-04-24