2020-08-03 445 瀏覽
[🚗本土車仔麵🍜] 極滋味食階———————————————————————位於土瓜灣嘅車仔麵檔,每逢Lunch Time都有唔少人排隊,今次因為趕時間🕜先揀佢。叫得車仔麵,當然要又快又多選擇啦!呢到除咗有60多款餸料揀😱,更可以選擇沙嗲、腩汁等湯底,配搭千變萬化🍜,可以話食極都唔怕厭。———————————————————————四餸車仔麵 連 飲品 ($40).揀咗黑椒雞扒、牛根腩、白菜仔同紫菜,配米線。不論配料定係米線嘅份量都係非常非常之多,而佢本身用嘅碗都係大Size嘅,感覺好足料同老實。.黑椒雞扒🐔有一大塊,醃得夠味。牛根腩🐂好入味,接近入口即溶,腩汁令成個湯變得好飲。白菜仔🥬淥得啱啱好,新鮮清甜。紫菜👾成餅咁比你,份量極多,成個湯變咗紫菜牛腩湯勁正,每啖米線都癡住好多紫菜,口感同味道都好正。.另外睇過網上其他食評,話叫菜類同扒類嘅餸會比得好多,而丸類或餃類因為一粒粒容易數住,就比得冇咁多。所以我首推鐘意食紫菜一定要叫,因為真係成大餅咁比你。
[🚗本土車仔麵🍜] 極滋味食階
———————————————————————
———————————————————————
四餸車仔麵 連 飲品 ($40)
黑椒雞扒🐔有一大塊,醃得夠味。
牛根腩🐂好入味,接近入口即溶,腩汁令成個湯變得好飲。
白菜仔🥬淥得啱啱好,新鮮清甜。
四餸車仔麵
四餸車仔麵