2014-01-20
12月31日同屋企人嚟左呢度同媽媽食生日飯,一早訂左套餐,12位全包1488元,好抵食,套餐包括:乳豬全體 - 雖然隻乳豬係好似縮左水咁,但係都算叫做一隻,OK啦,肥左少少蠬蝦伊麵 - 好大碟,見到個賣相都好想食,好吸引,啖啖肉呀,都算新鮮唔會有腥味,唔會好梅,好味呀西蘭花雙蚌 - 有鮮魷, 貴花蚌,兩樣都爽口新鮮,好食呀,西蘭花都清甜海鮮卷 - 這個造法一般啦,好似春卷咁,但又唔係,似海鮮卷但又唔係,怪怪地. 但係都係熱辣辣的,入面都有蝦蒸魚 - 都幾滑同大條的, 唔會腥及鞋呀花膠翅 - 太多獻汁呀,攪到完全唔知係咩嚟,好淡,似食緊獻多D,雖然都有花膠係入面生炒糯米飯 - 都幾香,幾多料的呀, 有花生,蛋絲,臘肉料,臘腸粒,蔥花,好味呀燒雞 - 呢隻雞都幾大隻,香脆唔算肥,雞肉都算滑身的瑤柱扒豆苗 - 這個都好味呀,好多瑤柱架,豆苗都好鮮甜紅棗糕 - 我本身係唔鍾意食紅棗的, 佢地話都幾香及有紅棗味道見到隔離枱食壽包, 我地又叫, 10元一隻,叫左四隻, 好大隻架,入面都好多蓮蓉,沒有蛋黃的,幾香幾軟呀.這裏好多人食飯,初初以為除夕應該冇咩人,但都爆場,不過服務都好好的.
蒸魚 - 都幾滑同大條的, 唔會腥及鞋呀
燒雞 - 呢隻雞都幾大隻,香脆唔算肥,雞肉都算滑身的
瑤柱扒豆苗 - 這個都好味呀,好多瑤柱架,豆苗都好鮮甜