2012-12-10 363 瀏覽
my friend小巴睇到電視節目介紹,提議要去試下,但實情係,大家都唔識路結果我地一行六人由尖沙咀行落紅磡,再去曲街,確係有難度! 不過,如果有時間,呢個天氣行下都係一個幾好既選擇,因為老坑火煱大部份野食都好正,飯前行一個鐘頭路,哈哈,相信可以消耗少少卡路里,一陣食多兩啖,都無咁guilty! That’s my philosophy!落單果位姐姐介紹人手切既鮮牛肉同豬腳筋,貴就係貴少少,有時食野就係冇得計架啦!食完先俾心機工作賺錢,再食囉!  鮮牛肉($180例牌)但係又幾正wor!牛肉夠juicy,所以on call多一碟,結果就係太多肉啦! (建議唔太好肉既朋友,如果差唔多人數,可以order一碟大既($270),而唔係例牌! ) 豬腳筋($80)又夠煙韌彈牙, 我諗,骨膠元都應該幾豐富下,岩晒我地班貪靚既小女人,而,又真係話都無咁岩既係,我地一行六人,就咁岩有12塊豬腳筋,唔駛爭! 再來一碟鮮羊肉($80),個人覺得唔係好夠羊味,唔夠羊羶味囉! 椰菜/韮菜餃, 一咬開韮菜餃,果陣韮菜味就飄埋泥!! 勁呀!! 至於,椰菜餃,就好香蒜茸味,椰菜同冬菇都好香,好夾! (其實可以分
結果我地一行六人由尖沙咀行落紅磡,再去曲街,確係有難度!

鮮牛肉($180例牌)

再來一碟鮮羊肉($80),個人覺得唔係好夠羊味,唔夠羊羶味囉! 椰菜/韮菜餃, 一咬開韮菜餃,果陣韮菜味就飄埋泥!! 勁呀!! 至於,椰菜餃,就好香蒜茸味,椰菜同冬菇都好香,好夾! (其實可以分開叫,但我地貪心叫了雙拼! )

脆肉鯇是令我感到特別驚喜的,因為實在太鮮甜,又無細骨,岩晒Lahris呢D唔太好魚,又俾人威迫一定要食一舊既既人!

另外,我地order左Lahris愛人最愛的枝竹,響鈴,山根;小貓就order左鮮四寶丸,當中比較好吃的有墨丸and牛肉丸,相信係手打的吧!

p.s. 食物算是不錯,份量都算係幾夠,絕對抵食!

但學劉華話齋,今時今日咁既服務態度係唔夠嫁喇! 至少,唔好黑口黑臉,俾少少笑容啦!

然而,當Lahris正在upload相片既時候,先發現自己掛住食,竟然無影到環境相,舖頭相,真係大頭蝦==
題外話/補充資料: p.p.s. 都算係幾popular既一間火鍋店,去之前打個電話去book枱會比較好:)))
2012-11-25
  • 肥牛