2017-12-17 165 瀏覽
約左幾個好耐冇見既朋友食飯,為左方便決定去旺角,朋友就開openrice睇下有咩好食,見到呢間「鳴橋燒肉」評價幾好,就走去試下!呢間係砵蘭街近油麻地,8點幾去到喺門口等左一陣就有店員安排入座。店內位置雖然不大,但亦有梳化卡位能夠坐得舒適!燒盤上有牛油紙,唔會咁易燒焦同痴底。整體黎講,食物款式不少!刺身款式多,而且全部都好新鮮同大件!話明係燒肉,肉類選擇亦非常多,而且厚薄適中容易燒,連和牛粒都快熟入口即溶,個人比較鍾意係牛肋肉,有鹽燒同汁燒,兩款都一流!炸物方面亦很出色,大大隻炸蝦天婦羅,炸物唔會太厚粉!我地加$40升級,特大帆立貝同虎蝦等海鮮,帆立貝一定必食,大大粒啖啖肉,一定要encore!整體上食物款式不少,質量不錯,等候食物既時間亦好快,完全沒有漏單情況!下次真係要帶埋老婆同衰仔來!衰仔最愛就食牛肉!

店內位置雖然不大,但亦有梳化卡位能夠坐得舒適!

刺身款式多,而且全部都好新鮮同大件!

炸物方面亦很出色,大大隻炸蝦天婦羅,炸物唔會太厚粉!

下次真係要帶埋老婆同衰仔來!衰仔最愛就食牛肉!