2021-07-06 94 瀏覽
呢間叫春嬌嘅泰式料理🇹🇭夜晚去到都唔算太滿座,好好彩唔使等就有位。入面空間寬敞,坐得舒服,啲裝飾同燈都幾有feel,至少影出嚟都算有少少異國風情😙🐓泰式香草燒春雞配薯條($98)作為一個鍾意食雞嘅人類,可以叫到大大隻(而且完完整整,任我切)嘅雞真係莫大喜訊。認真咁講啲雞肉好新鮮嫩滑,外皮烤得脆脆哋口感一流。薯條唔會太油,直身唔淋感覺非常爽朗。整體嚟講呢味餸非常jeng,夾硬搵嘢彈下應該就係食完會覺得好罪惡咁啦🥰🍛招牌芋頭臘腸粒炒飯($78)雖然係泰式餐廳但好得意地,第一啖食落口我首先會諗起過年嘅感覺——芋頭、臘腸、炒飯——不禁令我聯想起某啲典型中式小菜,繼而食出一份難得懷舊嘅親切感,加上碟飯真係超大超大開頭好驚食唔曬,但又真係好好食,最近都係因為快樂嘅時光過得特別快之類嘅道理不知不覺就食完曬,正😚🥤🍹飲品方面我就叫咗椰汁冰同百香果梳打,兩杯嘅質素都幾高,椰汁冰甜度適中,椰汁味香濃,而百香果梳打都充滿新鮮嘅百香果味,喺夏天悶熱嘅日子飲返杯都真係幾爽🤩

🐓泰式香草燒春雞配薯條($98)

🍛招牌芋頭臘腸粒炒飯($78)