2022-07-12 623 瀏覽
唔知大家中唔中意食燒味呢,其實我啲口味好佬,最中意揸住隻燒鵝髀大大啖咬,有時岩岩燒起,層油香十足嘅皮🤤真係諗起都流晒口水❗️今次介紹呢間聽講好多hku嘅朋友仔都一定聽過嘅,仲有啲話自己飯堂添🤫今次我話行山前要先bulk一下,唯有去試下呢間嘅燒味係咪真係咁正先🍗燒鴨全髀瀨其實佢都有燒鵝全髀瀨粉嘅,不過由於我諗住平民價啲先試下佢,就叫住個燒鴨先啦。佢比我地隻鴨髀都幾大隻,連個碗都唔夠擺。好可惜我覺得佢隻鴨髀偏瘦唔夠肥,所以食落塊皮有少少un😟呢樣係有少少失望嘅🤤燒鵝肥叉飯 既然無叫佢嘅燒鵝全髀,就叫下普通燒鵝試下啦。為左養好tummy,竟然唔肥唔食叫埋肥叉🤭咁又係嘅,瘦猛猛邊好食架🤫佢嘅叉燒肥瘦均勻,表面仲有少少嘅焦香,再有麥芽糖嘅甜,的確係出色嘅。燒鵝方面,無可否認燒鵝嘅皮油脂真係比較香,咬落有種莫莫嘅滿足感。點少少酸梅醬,仲可以減輕油膩感同埋罪惡感😆 -🍹飲品方面,餐廳主要都係得汽水,今次就無嗌喇

🍗燒鴨全髀瀨

🤤燒鵝肥叉飯

🍹飲品方面,餐廳主要都係得汽水,今次就無嗌喇