2021-03-18
懶人屋企嘅雪櫃通常會有好多存貨😝 方便肚餓時唔洗出街都有野食😎😎 餃子都係我常備食物之一🥟 貪佢方便又好食😋 今次好多謝@餃里嘅邀請🥰 比我試食到佢地自家手工製嘅生餃😋 好貪心地喺9款口味中揀咗3款口味😝收到盒餃時,粒粒都飽滿大隻,脹卜卜咁,睇都知好足料😍今次試咗將餃子一半煎一半湯滾,煎嘅香脆,而湯就食到餃子皮嫩滑微煙靭😋🌽 芝士粟米鮮肉餃係我最愛嘅口味🥰 粟米清甜爽脆,加上芝士香濃,煮溶後呈微拉絲效果,一軟配一脆,絕配👍🏼🥬 椰菜鮮肉餃椰菜切成一絲絲,唔會太碎,食得出椰菜嘅清爽😋 餃子整體偏淡,健康人士最啱☺️🍛 咖哩鮮肉餃最惹味嘅一款,豬肉加入洋蔥粒,增加咗嗰口感😋咖哩味好濃烈,辣辣地,重口味必選🤤🤤今次由手㙯不佳嘅我煮餃,已試到餃子嘅鮮😝下次有機會到小店試吓佢地親手煮嘅其他口味餃子,仲有住家湯😋 都係無添加無味精😍😍
🌽 芝士粟米鮮肉餃
🥬 椰菜鮮肉餃