2018-05-06 70 瀏覽
今晚阿仔話要食日本野,聽聞荃灣開咗間叫爆X丼嘅餐廳,所以一家三口搭車去荃灣啦,去到見到人山人海,等位起碼超過一個鐘以上😨所以再上OpenRice search吓睇下附近有冇其他選擇,點知就見到呢間叫"大丼屋"嘅餐廳,食評唔差,加上距離又近,所以一個箭步行過去攞籌啦,去到竟然即時有位喎,只有大概五六成食客,心諗:唔通有伏?🤔不過最後抱住一試無妨嘅心態,結果瀨晒嘢😩😩盛惠$188 巨型富士山丼,其實一啲都唔巨型,相反比起其他丼飯仲要細碗啲添,好失望,完全唔值呢個價!經理解釋話,本身menu用嘅碗比洗碗d人打爛晒,撞崩晒,所以而家轉用哩隻碗,係比其他飯嘅碗細少少,同埋隻碗細d,d海鮮先容易營造到富士山巨型嘅效果喎⋯⋯結果係,隻碗細咗,你d海鮮又唔係特別多,咪一樣營造唔到爆丼嘅後果😡😡同menu比較,我老婆直頭話要去海關投訴佢違反咗商品及說明條例!隻碗細到可完全放入燒牛肉丼隻碗內燒牛肉爆丼,算係最OK嘅一個👍🏼鹽燒鯖魚丼,老婆話好淡,冇鹽燒味,似係求其燒完淋d豉油上去咁👎🏼大蝦天婦羅,因為當時向完經理投訴個富士山,嬲得滯冇影相,不過味道是OK的。埋單四百幾⋯⋯冇下次

巨型富士山丼

隻碗細到可完全放入燒牛肉丼隻碗內

燒牛肉爆丼,算係最OK嘅一個👍🏼
燒牛肉爆丼

鹽燒鯖魚丼