2020-05-07
1941 瀏覽
因為朋友進了養和醫院身體檢查🚑🏥所以探完病之後,就在跑馬地附近覓食👅👅就在醫院正門對出不遠🚦🚦,看見了正斗粥麵的招牌和麥x記的招牌👀👀心中猶豫了一會🤔🤔🤔最後都係決定了食正斗,因為都始終有3年無食了我一進來坐底,我當堂嚇一跳,因為平時一定要在門口等位攞飛仔!現在堂食包括我在內只有三台客人😱😱😱坐低侍應服務好好,亦都火速遞上🏃🏃茶水菜單,我一睇餐牌現在真的漲價不少🙇♂️🙇♂️🙇♂️一個乾炒牛河都要去到索價 $126講真入得嚟食都預咗,但真係差到不得了,成個牛河啲配料都炒到窿晒,食到途中直頭係苦嘅,大佬你點樣對得住一個$126的價錢啊?🤯🤯你話平時忙我都可以體諒你,當時都係三枱客,都可以炒到甘😭😭😭之後到每次必食的雲吞麵,果然又係比到我驚喜!以前佢哋個湯就出咗名清澈👍🏻👍🏻可以見到底了,但亦不失鮮味今次一想來我就發覺唔對路了,面同飄浮着一層白色的異物,以我保守估計我估應該係鹼水過唔清!一食淡麵,果然不出我所料,一浸鹼水味,完全係走鹼時間吾夠,搞到個湯底都完全係鹼水味🤐🤐🤐雲吞亦不像以前金魚散尾雲吞😰😰現在的是大大粒,咬落去只有死實口感🤢🤢最後到結帳,個着便服坐收銀嘅女人仲搞笑,我張單埋黎,
心中猶豫了一會🤔🤔🤔
最後都係決定了食正斗,因為都始終有3年無食了
坐低侍應服務好好,亦都火速遞上🏃🏃茶水菜 單,
最後到結帳,個着便服坐收銀嘅女人仲搞笑,我張單埋黎,連茶位總共203,咁我就比205
佢塊面當堂黑過鑊底,好似嫌我俾兩蚊貼士比得太少喇,大佬我都未投訴你啲出品差成咁,你仲俾返面色我睇?😥😥如果這個價單,應該外面有更多的選擇啦!應該唔使再受你面色😏😏
總括嚟講佢哋講成晚服務係好,的而且確好好短短半個鐘時間服務員已經斟茶起碼三次以上,
至於其他嘢就⋯⋯⋯⋯😏~完~