2021-11-08
這間位於大角咀嘅食店,裝飾色彩繽紛,lunch set menu選擇好豐富,加上店內播住英文歌,絕對適合在這裏過一個悠閑的下午。-🌹沙律菜新鮮,有三粒蕃茄喺碟邊,擺盤有趣,整體讚。-🌹爆炸楓糖三文魚柳配薰衣草一上枱見到大大一塊三文魚柳,未食先興奮,先到魚皮煎得金黃色,食落香脆,仲有濃濃相信糖味,哇了一聲,糖味減少了魚腥味,確實絕招,配菜薯蓉又滑又綿,味道獨特同一般薯蓉味道唔同,可能係有薰衣草汁嘅關係,最後都要講講攞盤,非常精美,整體讚。-🌹甜品high tea set這個甜品high tea set係這次嘅重頭戲,賣相超班好吸引,相信冇人會唔鍾意,份量亦唔少,有一件芝士蛋糕,兩件朱克力慕斯蛋糕,仲有四件馬卡龍,非常精彩豐富,味道亦相當吸引,店主亦在擺碟上寫上Have A Nice Say,好有心思,讚。1件芝士蛋糕這款芝士蛋糕偏甜偏黏,感覺唔膩,讚。2件朱克力慕斯蛋糕慕斯有果仁碎,提升口感,朱古力香濃,下層朱古力餅脆,讚。4件馬卡龍粉紅 - 士多啤梨🍓橙色 - 檸檬🍋綠色 - 抹茶🍵茶色 - 焦糖咖啡☕️
🌹沙律
菜新鮮,有三粒蕃茄喺碟邊,擺盤有趣,整體讚。
🌹爆炸楓糖三文魚柳配薰衣草
🌹甜品high tea set
1件芝士蛋糕
這款芝士蛋糕偏甜偏黏,感覺唔膩,讚。
2件朱克力慕斯蛋糕
慕斯有果仁碎,提升口感,朱古力香濃,下層朱古力餅脆,讚。
4件馬卡龍
粉紅 - 士多啤梨🍓