2016-07-05 1815 瀏覽
這間店在大本營屹立已久一直未有嘗過 今晚一嘗 大為失望以下幾點足以讓大家參考這店值否大家光顧1)友人點餐時看中了其中的蕃茄濃湯系列餐牌寫供應時間為11:45-21:45但店員卻說現在晚上已不供應湯麵好吧 那我們得叫其他晚餐2)點了晚餐推介的兩個餐 店員問我們要什麼湯 餐牌上寫住蕃茄湯或白湯我們選了一白湯一蕃茄湯過了一會 我點的意粉就來了再過多五分鐘 友人的飯也來了我們寄怪怎麼主菜來了餐湯卻未來就問店員 怎料店員話冇湯架喎(shocking)(究竟係我去錯左時空定佢失左憶?)餐牌明明寫有湯 佢自己問我地飲咩湯到最後店員尷尬一笑補回兩個蕃茄湯對的。。。我沒打錯。。。補回餐湯也是錯的。。。應該是一白湯一蕃茄好的 不要緊 店員可能新黎的 算吧3)吃完很鹹質素很差的主餐後我們點餐飲 另一名店員來替我們落單友人想點mocha 這店細心提醒原來mocha是要用原價購買 餐飲不包 非常貼心但餐牌卻完全冇提 幸好有這店員想點熱檬蜜 店員卻說要加八元(真係海鮮價 餐牌又係冇寫) 但點熱奶茶就不用加錢 頓時。。。(i m totally shocked.)明明熱奶茶正價同熱檬蜜相差一蚊點解點熱奶茶吾洗加錢
這間店在大本營屹立已久

我們選了一白湯一蕃茄湯
過了一會 我點的意粉就來了
再過多五分鐘 友人的飯也來了
我們寄怪怎麼主菜來了餐湯卻未來
就問店員 怎料店員話冇湯架喎(shocking)
(究竟係我去錯左時空定佢失左憶?)
餐牌明明寫有湯 佢自己問我地飲咩湯
到最後店員尷尬一笑補回兩個蕃茄湯
對的。。。我沒打錯。。。
補回餐湯也是錯的。。。應該是一白湯一蕃茄
好的 不要緊 店員可能新黎的 算吧

3)吃完很鹹質素很差的主餐後
我們點餐飲 另一名店員來替我們落單
但餐牌卻完全冇提 幸好有這店員
想點熱檬蜜 店員卻說要加八元(真係海鮮價 餐牌又係冇寫)
明明熱奶茶正價同熱檬蜜相差一蚊
點解點熱奶茶吾洗加錢 點熱檸蜜要加八元
店員都覺得吾合理 就話
“我新黎的 吾多清楚 我問問先”
之後佢就去左問senior
問左成五分鐘(其實吾知點解要問咁耐)
佢就返黎話要加三蚊
我地問返店員 其實奶茶正價同熱檬蜜相差一蚊
要加三蚊你覺得合吾合理
認真 重點吾係加幾多蚊 個幾蚊係好小事
而重點係呢度既店員 完全吾清吾楚
返工好似發夢咁 。。。
乜都係亂黎 冇制度 餐牌寫既野又吾係真既
所有野真係得佢講