職員打錯單收多錢唔出聲,而且態度惡劣,唔會再幫襯!事源我地搵位坐低之後,完全冇職員收盤,都算啦。咁我地咪行去門口收銀落俾錢,叫左兩碗糖水,當時係男職員做收銀。然後我拎住張單坐低,男職員就主動行埋黎問我係咪堂食?我話係(原來佢打錯單打左外賣)咁好啦我食飽走左架啦,行行下街突然醒起,係wo點解好似唔岩數?糖水係49x2,但收左$102,貴左4蚊。咁我地咪行返轉頭睇返個menu, 原來外賣盒係每個+$2,咁即係男職員打錯單冇退返錢俾我啦。(我初時都以為可能係男職員當時唔記得要退錢)咁我咪搵返男職員講返,然後佢一句唔好意思都冇講,好似聽唔到我講野咁,直接望住另一位黑口黑面既女同事講:「你退返$4俾佢啦。」女職員又係出色,粒聲唔出,黑哂面咗退錢俾我。我差d以為自己係咪做錯咩事定係佢地仇人…?公道講句,$4好少事,我知void單好麻煩,如果男職員行埋黎知道我堂食果陣,問我介唔介意張單出左唔可以退錢,我真係唔介意俾多幾蚊。但完全冇人提我,咁同呃錢有咩分別?呢間鋪食物係好食既,但呢種服務態度同埋呃錢行為,真係好趕客,真係唔會再幫襯。另外如果大家幫襯都要留意下,會唔會又有職員唔小心打錯單或者收錯錢
職員打錯單收多錢唔出聲,而且態度惡劣,唔會再幫襯!

2023-09-03
20 分鐘 (堂食)