2023-03-02
去左大尾篤踩單車🚲和睇日落🌅之後㨂咗一間聽聞全大尾篤最好食嘅泰國菜🏝食物質素和服務都唔錯☺️串串餅 $48必叫必食‼️8塊串串餅外型特別十分泰式,每塊一層一層漲卜卜好脆口,口感似酥皮,一定要配搭埋咖哩汁一齊食👍🏻黃咖喱 牛腩 $78一煲上菜,咖喱醬汁份量足夠,一定要配串串餅一齊食,食出另一風味😋薯仔好大舊而入味,牛腩大舊唔錯,夠腍😛不過要熱食,可能天氣凍返,所以好快會凍哂串燒沙嗲雞肉 $724串沙嗲雞肉🤤肉質嫩滑,燒得十分juicy,沾上特製泰式串燒沙爹醬汁🥰原個菠蘿海鮮飯 $128味道正常發揮😋好足料,海鮮新鮮🦐🦑飯粒炒得好乾身,配好多菠蘿,連埋肉碎食一流🍍炒泰國金邊粉 $88抵食❣️ 都係正常發揮 十分足料 有蝦、蛋、芽菜和花生碎🥜炒得少濕身和偏少甜,加上青檸汁會比較好食,中和味道鹹魚炒椰菜苗 $95一上菜大大陣鹹魚味攻入我鼻🤤非常鮮香,配上新鮮嘅芥蘭苗,鹹香可口椰汁綠豆糕 (熱) $38好香濃嘅椰汁🥥🤩每舊綠色糕都沾上椰汁,煙煙靭靭,好好食💓忠誠茶座泰國菜📍大埔汀角路大尾篤村69B-72號地下
串串餅 $48
黃咖喱 牛腩 $78
串燒沙嗲雞肉 $72
原個菠蘿海鮮飯 $128
炒泰國金邊粉 $88
鹹魚炒椰菜苗 $95
椰汁綠豆糕 (熱) $38
好香濃嘅椰汁🥥🤩每舊綠色糕都沾上椰汁,煙煙靭靭,好好食💓
忠誠茶座泰國菜
📍大埔汀角路大尾篤村69B-72號地下