黎到梅窩渡假,當然要食海鮮晚餐,係街坊推介下話位於碼頭梅窩碼頭熟食中心嘅順興海鮮飯店是最推介的一黎夠鑊氣,二黎明碼實價。可以坐室內嘆冷氣/坐室外吹海風,感覺寫意。是日老火湯(送贈): 粟米瘦肉豬骨蘿蔔蜜棗湯,非常足料,粟米香甜,完全冇落味精,好健康,飲落唔頸渴。砂鍋魚頭煲: 份量十足魚頭,略略走油,粉漿吾會太厚,魚雲好入味,豆腐可以自行添加豆瓣醬變重口味,仲有爆香蒜頭🧄做伴碟,不錯。椒鹽鮮魷:香脆可口,適量淮鹽調味,增添風味,魷魚🦑新鮮食落爽彈,鮮味十足。生炒骨:酸甜糖醋汁令你食慾大增,醬汁包裹半肥瘦排骨,LUN LUN 下好正,香脆表面,軟糯內在,不得了蒜蓉開邊蒸蝦:蒜蓉粉絲均勻地佈滿海蝦表面,粉絲吸曬蒜蓉精華,海蝦偏半生熟,蒸蝦吾洗蒸太熟,食落粉嫩,充滿蝦膏鮮味,略嫌帶點腥,但都係新鮮嘅表現。乾燒伊麵:鑊氣十足,伊麵炒得乾身,帶點生抽豉油味,但吾會太咸,均勻地融入伊麵當中,好飽。總結:望住銀礦灣沙灘靚風景 邊嘆海鮮邊吹海風價錢合宜 明碼實價

可以坐室內嘆冷氣/坐室外吹海風,感覺寫意。

總結:
望住銀礦灣沙灘靚風景 邊嘆海鮮邊吹海風