2010-03-11
老友生日,因budget有限,諗住請佢食個平靚正嘅buffet。記得我隻buffet腳曾經話過,灣仔皇悅酒店嘅buffet,如果有買一送一,都算食得過!但上 OpenRice,見劣評如潮,有d擔心 =.= 但無奈真係限於budget,最終都決定俾個機會佢,但就揀咗銅鑼灣嗰間,因為近我老友,兼且新淨d!魚生雖然只得三文魚,但尚算新鮮!海鮮有蝦同扇貝,可能酒店都自知無乜味道,所以响旁邊放定檸檬同cocktail sauce。冷盤有cold cut,煙鴨胸,parma ham,都幾好!中西湯味道都可以,以西湯南瓜湯較好!沙律嘅菜都算新鮮,仲有薯仔沙律同pasta沙律添!熱盤有十多款,我覺得最好味就係紅酒燴牛尾,薑蔥炒蟹勁勁勁香,仲有個幾特別嘅鵝肝鴨肉卷都好味。其他各樣熱盤味道都不過不失!甜品中以 Mocha Cheesecake 同紅豆糕最美味,其他都ok!其實大致上,樣樣都ok,味道不錯,唔明點解被彈到一棟都無!如果以正價$268一位就真係不能接受,但買一送一,每人先$160左右,試問仲想要求d乜?!總言之,有coupon的話,絕對可以一試!
中西湯味道都可以,以西湯南瓜湯較好!
沙律嘅菜都算新鮮,仲有薯仔沙律同pasta沙律添!
總言之,有coupon的話,絕對可以一試!