2019-09-26
最近興起左韓式熱狗既熱潮,一直好想試,奈何次次唔係要返工就係趕時間。今日經過尖東見到呢間 Bat Boy,終於有機會試到!😊呢度一共有八款熱狗嘅口味,包括韓式懷舊熱狗,經典美式,印度辣味,法式洋蔥,紐西蘭美乃滋,意式車打芝士。而我就揀咗泰式辣味同意式馬蘇里拉芝士,同埋一份香腸年糕串。食物好新鮮,係即叫即炸,所以製作需時。所謂慢工出細貨, 事實證明所有嘅等待都係值得嘅。熱狗到我手嘅時候仲係熱辣辣,咬落去外脆內軟,好正既口感!我超級鐘意意式馬蘇里拉芝士口味,脆卜卜既外層,入面滿載香甜可以拉絲既芝士,多款醬汁配合得宜,味道唔會單調,而且冇想像中咁膩,好好食呀!而泰式辣味辣度其實唔重,酸酸辣辣咁好開胃,隱約仲會食到有少少甜味。入面包住脆皮香腸,可以當一餐下午茶,食完好滿足。香腸年糕串都係炸過既,外層微脆,大量嘅韓式醬汁依附係香腸年糕上,連年糕都好入味,值得一試呀!