今日嚟到朗豪坊食飯 , 好多餐廳都食過 😉 今日搵左呢間第一次試嘅燒烤放題 !! 食店環境闊落光猛 , 中間有一個簡單但乾淨嘅自助區 👍 有前菜 (泡菜 , 青瓜) , 蔬菜 (茄子 , 雞髀菇 , 冬菇 , 粟米) , 仲有熱食 (炸薯條 , 炸雞) , 等你係燒肉 ready 前填下肚仔 . 仲有棉花糖 😳😳😳 !!! 餐牌 :我哋揀咗 $298 嘅 Supreme Set 放題 , 店員首先會送上牛肉拼盤同埋韓式梨汁牛五花 , 然後就可以用 QR code 自助點餐 , 快捷方便 !! 😎😎先講牛肉拼盤 , 我係牛愛好者 🐄 每款都好食 , 無一款會中伏 , 特別推介牛柳粒同安格斯牛肩肉 😋😋 牛仔骨都唔錯 😀😀 醬料可以配枱面嘅燒烤醬  / 問店員拎鹽做簡單調味就可以了 ! 而韓式梨汁牛五花比較重口味 , 個人鍾意食原味多啲 ~😂呢度仲有好幾款海鮮 , 魷魚鬚 , 虎蝦 , 大蜆 , 燒蠔樣樣都唔錯 🤤🤤 另外想特別推介柚子豬頸肉 , 冇豬臭味 , 燒完之後窿邊配埋豬頸肉嘅油脂 , 超好食 😲😲😲 encore 左幾次 !! 呢個真係要試 !! 👍👍👍我哋仲叫咗香草牛油雜菇 ,

餐牌 :

我哋仲叫咗香草牛油雜菇 , 你唔好睇佢細細兜好平凡 , 但係入邊有好多種菇 😱😱 鮮冬菇 , 蘑菇 , 金菇 , 本菇 , 雞脾菇 , 好有誠意囉 !! 香草牛油帶淡淡鹹味 , 香口又好食 !

飲品方面 , 都係大路梳打或汽水 , 梳打味道選擇豐富 , 我就試咗青檸梳打同鳳梨梳打 , 好處就係唔會太甜 , 幾好同埋夠晒大杯 !! 😁

整體來講 , 呢個價錢有咁嘅質素絕對係物超所值 👍👍 而且地點非常方便 , 落單快上菜又快又齊 , 唔會食到激鬼氣 , 催極都未有嘢食 !! 大家都可以試吓呀 ~~ 🤗🤗
  • 牛柳粒
  • 柚子豬頸肉