2018-04-16
一路都唔知原來聰少係聰嫂啲fd⋯⋯一直行過都以為係抄既,咁岩都有龍眼冰。直至朋友話係集團先知,算我孤陋寡聞啦,哈哈。我覺得聰少裝修好好多喎,可能係因為新開既關係啦,所有野都勁新淨,又modern。我地一行5人,不過太夜叫左4個甜品姐。當然要叫最出名既龍眼冰,真心係我甜品中既one of my favourite,龍眼勁清香又真係食到粒粒龍眼肉。好正呀,夾埋啲冰無論冬天夏天食都一絕!不過我就真係好好奇,點解龍眼冰會平過龍眼冰豆腐花,奇怪奇怪。朋友就叫左啲芒果野食,可能芒果未好當做啦,唔夠甜,係一般甜品店水準啦,冇乜驚喜。龍眼冰真係令人念念不忘,不過係香港地食甜品真心唔平,40蚊上落夠食一個飯啦。為左龍眼冰,我覺得值。