2023-04-05
性價比高 而且用料不馬虎 食材新鮮 好想推介俾大家🙀套餐(一位)包括以下:👉🏻前菜、沙律 👉🏻刺身三款 有印象當日既赤身好食👉🏻主菜海鮮三款 包括南非鮑魚、大蝦、帶子/白鱈魚/法國鵝肝👉🏻薄燒 可選擇 美國牛肉$398/日本豚肉$398/澳洲和牛$498/ 和牛A5 $598 另有厚燒可選 $448-648👉🏻季節野菜👉🏻炒飯、漬物、麵豉湯、甜品或咖啡美國牛肉薄燒 用上燙有板神字樣既麵包來奉上 吸睛且吸油😂😂 師傅有問想食幾成熟就揀左三成 用薄牛肉包裹住炒香蒜片同蔥粒 入口肉汁鮮嫩 口感豐富 可以沾少許鹽或醬汁 味道更昇華👍🏻南非鮑魚未煮之前仲係郁緊 非常新鮮 師傅簡單調味左 唔需要點任何野就食到佢嘅鮮味 肉質富彈性🤸🏻♀️帶子師父輕輕燒過 加上少少鹽同黑椒調味 不需要加入其他醬汁已經好鮮甜 🧚🏻♂️大蝦 🦐賣相非常吸引 蝦肉彈牙 沾上旁邊嘅蝦膏 濃郁蝦鮮味😇法國鵝肝 🍔以迷你漢堡呈上 麵包鬆軟 吸晒鵝肝嘅油香 好邪惡但完全不能抗拒🥲焦糖烤麵包簡單灑上白糖煎香 已經好好食 如果加球雪糕 不得了個人覺得銅鑼灣旗艦店坐得舒服 空間感好大 bar部分都好有feel 另外仲有灣仔、尖沙咀、觀塘
性價比高 而且用料不馬虎 食材新鮮 好想推介俾大家🙀
套餐(一位)包括以下:
👉🏻前菜、沙律
👉🏻刺身三款 有印象當日既赤身好食
👉🏻季節野菜
👉🏻炒飯、漬物、麵豉湯、甜品或咖啡
美國牛肉薄燒
南非鮑魚
帶子
大蝦 🦐
賣相非常吸引 蝦肉彈牙 沾上旁邊嘅蝦膏 濃郁蝦鮮味😇
法國鵝肝 🍔
焦糖烤麵包
簡單灑上白糖煎香 已經好好食 如果加球雪糕 不得了
個人覺得銅鑼灣旗艦店坐得舒服 空間感好大 bar部分都好有feel 另外仲有灣仔、尖沙咀、觀塘、銅鑼灣分店星期一至日都有呢個優惠 !我就已經book左下次食😂 你地都快啲打電話訂位啦🤍
🍽️ 板神鉄板燒日本料理 #灣仔sis
📍 灣仔軒尼詩道256號The Hennessy30樓