2017-08-29 1606 瀏覽
講真~本人極少會去荔枝角,今日因爲公司有活動係呢邊,所以做完活動,就黎左呢間素菜餐廳雖然係星期六,但工廠區晚上人流始終不多,一到埗就有位我地一行6人叫左一個四人晚市套餐、素叉燒同埋欖菜四季豆唔知係人唔多定職員聽見我地話肚餓,餸菜好快就上枱😚😚第一道菜 - 因爲我地有人很喜歡食四季豆,所以每次餐廳有,我地都會點這道家常菜,味道尚可不過不失再黎滬式賽螃蟹顏色襯托很漂亮,上枱時大家都拍左張照片,蛋白幼滑配菜新鮮,味道不錯素瑤柱海皇西施羹—味道較清淡,但用料十足這道香芋BB素斑仔,基本上只要餐單上有,我都會點黎食~本人超鍾意食芋頭魚😍呢度做得唔錯,條魚唔會過油,外層香脆再到京式素牛仔柳,顏色鮮豔,上枱時香氣撲鼻,食入口有鑊氣,但素牛仔柳質感很像在吃硬身啲既魚腐素叉燒—味道係真叉燒味,不過口感不像日式原隻素鮑魚刺身 - 這隻鮑魚味道清新,彷真度達96%,大家不妨一試,幾好食黑松露特式炒飯—因為用左黑松露所以呢個飯好香,亦用上左大量牛油果同蛋白炒,但由於所有用料味道偏淡,所以食入口亦無咩味食完咁多野,我地都無口乾,証明呢間素菜餐廳真係無咩點落味精~ 呢間餐廳食品份量適中,食家常便飯尚算不俗
雖然係星期六,但工廠區晚上人流始終不多,一到埗就有位

我地一行6人叫左一個四人晚市套餐、素叉燒同埋欖菜四季豆

唔知係人唔多定職員聽見我地話肚餓,餸菜好快就上枱😚😚

不過不失
欖菜四季豆

滬式賽螃蟹

素瑤柱海皇西施羹—味道較清淡,但用料十足

素瑤柱海皇西施羹

呢度做得唔錯,條魚唔會過油,外層香脆

香芋BB素斑仔

京式素牛仔柳

素叉燒—味道係真叉燒味,不過口感不像

素叉燒

日式原隻素鮑魚刺身

黑松露特式炒飯

呢間餐廳食品份量適中,食家常便飯尚算不俗

2017-08-26
素叉燒