2022-07-29 268 瀏覽
本人超鍾意食餃子,搵嘢食嘅途中見到老北京餛飩皇個menu上面有超多種類嘅餃子,蒸同煎都有,所以就一於試一試佢🤩我地嗌左全家福蒸餃同煎餃,全家福餃子當中嘅口味有:黑松露、馬蹄芫茜、蝦仁、韭菜、薺菜、酸菜、粟米😆 有選擇困難嘅朋友可以直接嗌全家福!個人最鍾意嘅口味係粟米、蝦仁、黑松露,粒粒都爆汁。蒸嘅口感較佳,皮薄夠滑,煎都煎得好香口同酥脆,不過略為油左d。我地仲嗌左份酸辣大拉皮同花生醬拌麵,大拉皮超好味呀,口感好似啫喱咁,凍冰冰,搭配酸辣醬好好味,因為有少少淡,所以加左搭配餃子嘅醬汁,超好味😋花生醬拌麵可能因為擺太耐,麵痴埋一舊,所以影響左口感,味道ok,下次堂食再試下。

外賣自取