2019-01-25 1567 瀏覽
之前都食過呢間位於屯門嘅大排檔,覺得係值得翻兜嘅。雖然今次整體係冇上次咁有驚喜🙈.冰淋醬烤骨上次都有叫,今次再食覺得好似味道唔同咗🤔但都係甜甜哋,就咁食或送飯食都得。但今次啲排骨肥咗好多,多咗好多肥膏,所以冇咗好似上次咁啖啖肉嘅感覺😫有啲肥膏實在太大舊,所以咬走啲肥膏先繼續食😅.另一樣encore今次又有再叫嘅係和牛丸豆腐湯!呢樣就同上次嘅一樣咁有水準啦!😆和牛丸依然牛味重,食落有口感,好食!湯都好飲。仍然覺得呢個和牛丸豆腐湯係必叫👍🏻.另外叫咗兩款之前未食過嘅新嘢。百花蜜牛柳粒原來即係蜜糖薯仔牛柳糖💁🏻‍♀️調味剛剛好,甜甜咸咸令人忍唔住一舊接一舊咁食😂牛柳肉質鬆軟唔嚡,唔錯。難免拎嚟同深水埗萬x嘅薯仔牛柳糖比較🙈呢到嘅薯仔冇炸過,所以外層係完全唔脆,咁呢方面真係萬x完勝🙈因為萬x嘅薯仔係外脆內軟😛同行朋友第一次食呢個菜式,佢就都食到lamlam脷嘅😝.籠仔海蝦炒飯原來份量都幾多,我諗係四至五人份量。炒飯望落唔油,炒得幾乾身。不過食到底見到籠底嘅荷葉上面有唔少油😅🧐蝦開哂邊食落幾方便,蒜蓉份量足🙆🏻‍♀️.PS openrice話係屯門站exit C2行三分鐘係唔啱㗎🤦🏻‍♀️其實係要ex
之前都食過呢間位於屯門嘅大排檔,覺得係值得翻兜嘅。
雖然今次整體係冇上次咁有驚喜🙈

冰淋醬烤骨

和牛丸豆腐湯

和牛丸依然牛味重,食落有口感,好食!湯都好飲。

仍然覺得呢個和牛丸豆腐湯係必叫👍🏻
另外叫咗兩款之前未食過嘅新嘢。
百花蜜牛柳粒原來即係蜜糖薯仔牛柳糖💁🏻‍♀️
百花蜜牛柳粒

調味剛剛好,甜甜咸咸令人忍唔住一舊接一舊咁食😂
牛柳肉質鬆軟唔嚡,唔錯。

難免拎嚟同深水埗萬x嘅薯仔牛柳糖比較🙈

同行朋友第一次食呢個菜式,佢就都食到lamlam脷嘅😝
籠仔海蝦炒飯原來份量都幾多,我諗係四至五人份量。
籠仔海蝦炒飯

蝦開哂邊食落幾方便,蒜蓉份量足🙆🏻‍♀️
PS openrice話係屯門站exit C2行三分鐘係唔啱㗎🤦🏻‍♀️其實係要exit A行十五分鐘左右先啱😅或者搭多一個站去建安輕鐵站行五分鐘左右
冰淋醬烤骨
和牛丸豆腐湯