2018-10-13 1057 瀏覽
之前與好友去過不同地區的熟食市場,為了守護大家定期到熟食市場食野的約定,今次就去了位於屯門工業區的熟食市場~~~沒想到我們在賽馬日去會遇上唔夠位,因為食肆鄰近馬會投注站,這間靚靚的廂房已經被預定><而我跟好友唯有坐在出面新開的枱開餐,好在開始轉涼,大家更能夠享受好耐冇試過的大排檔風味一開始上金銀蛋浸時蔬,原來係廚師隨意選菜,而令我和好友意外係好大碟兼好多配料如玉碎、雞脾菇,白菜仔幾好食,我地基本上食唔晒~~~百花蜜牛柳粒,牛柳大粒而且肉質鬆軟,薯仔和牛柳粒食落有點甜味,就算食唔晒打包返屋企翻熱都keep住好食花雕排骨仔煲,呢個真心覺得可以推仲介,食落去的味道好好食,跟之前在一線酒樓食過的味道一樣,但醒唔起係邊種味道,最重要係肉質夠軟熟椒鹽百福豆腐,突然覺得口痕想食,即時食係好食,但食唔晒打包翻熱就會差d~~~我和好友眼闊肚窄,有幸我們平日經常發生這樣事情,已經自備環保餐盒帶走食唔晒的食物能夠在大排檔食到有在酒樓級數的美味食物,感覺真係好滿足,希望下次跟好友到其他熟食市場會有新的驚喜

雞脾菇,白菜仔幾好食,我地基本上食唔晒~~~

2018-10-10
  • 花雕排骨仔煲