2022-09-10
之前經過見到呢間小店大排長龍,知道一定有隱世美食😊所以今日早啲去等位😜睇返餐牌,選擇都幾多,當中不乏一啲食材昂貴嘅item,但價錢非常合理,而且每月仲有特選item係驚喜優惠價🤩熱情果梳打及菠蘿梳打~玻璃樽裝嘅雪碧,已經比尋常嘅好飲,配上甜絲絲嘅菠蘿同熱情果香味,果真冇令我失望😍墨魚手指拼魚腐~魚腐外脆內軟,莫名地有一種幸福感,墨魚手指則非常彈牙~配上醬汁有畫龍點睛既效果😋真·「盛」龍蝦湯泡飯套餐~龍蝦嘅直徑可以大過碗嘅口徑,只係賣相已經贏咗九條街,配上其他海鮮襯托,用「豐盛」形容一啲都不為過!湯嘅味道更加充滿海鮮嘅鮮味,只係食海鮮已經夠晒飽🫣鮑魚花膠螺頭雞煲翅~只係呢個名,已經知道湯底會極其香濃鮮甜,用料非常充足,而且尺寸係我意想不到,用了整整半隻雞,淨係食雞髀已經非常滿足,將飯放入湯中,吸收其精華,再配上花膠、雞絲,真的令人回味無窮😍