2021-10-14
大和堂入面嘅設計好特別,好似舊式藥房咁😍食完上網睇返先知原來以前真係中醫館,近年活化咗,啱哂打卡😗▪️雞蛋仔與雞($98)見到呢個菜式就諗起喺美國間唔中就會食嘅 Chicken and Waffles😎不過呢個就係香港版,變咗雞蛋仔😂特別之餘都好食㗎!雞蛋仔外面脆卜卜,入面鬆軟,炸雞肉嫩滑😋配埋酸酸甜甜嘅檸檬醬都幾夾🍋▪️蕃茄薯仔蜆扁意粉($148)個人嚟講幾鍾意呢個意粉~意粉煮得啱啱好,彈牙有咬口,唔會話好稔😌蜆肉同蕃茄鮮甜,仲有少少炸薯仔粒,整體一啲都唔膩😙▪️麻辣蛋牛三文治($148)因為我唔食得辣,所以只係試咗好少😉剩係可以講,佢真係麻辣㗎,連薯條本身都有小小辣😂牛肉嘅部分都幾好食,唔會韌,鍾意食辣嘅不妨一試😜▪️自家製黑糖青檸湯力($48)專試特別嘢嘅我見到呢杯飲品當然唔會錯過😌今次好彩冇中伏😂係可以想像到有黑糖嘅甜味加青檸味嘅有氣飲品,加埋冇話特別夾好好飲,但係又唔係伏咁😙P.S. Weekend兩點去到都已經要排隊,大家唔想排嘅可能要平日去🤣同埋繁忙時段剩係可以坐75分鐘😉
▪️雞蛋仔與雞($98)
▪️蕃茄薯仔蜆扁意粉($148)
▪️麻辣蛋牛三文治($148)
▪️自家製黑糖青檸湯力($48)