2016-06-24 364 瀏覽
我妹個為食貓,見到利強記雞蛋仔度人頭湧湧大排長龍佢又去湊下熱鬧,癡咗線乜!咁熱嘅天就為咗食個雞蛋仔??不過我又唔可以一個人走先,只好跟著排咗10分鐘,雖然唔似食飯咁等人地食完先有位,但係整雞蛋仔需要時間吖!最後要咗一底雞蛋仔,一串魚蛋一份龍蝦丸,等咗咁耐肯定食番夠本喇!雞蛋仔香濃,牛奶香,雞蛋香,二者混合為一,上層皮有D脆有d韌,下層軟綿,啱烤出來有熱辣辣+耐香噴噴,都算不枉此行!試咗下咖喱魚蛋,更加覺得名不虛全吖,咖喱味濃,魚蛋彈牙,一啖一個好正。龍蝦丸本身麻麻地,全都係麵粉、奈何人地沙茶醬牛B吖!香濃沙茶醬霖係龍蝦丸上面味道驚艷吖!真係覺得咖喱魚蛋同沙茶醬嘅龍蝦丸比雞蛋仔好味!

2016-06-05
15 分鐘 (堂食)
$18 (其他)
  • 咖喱魚蛋
  • 沙茶醬龍蝦丸