2023-05-15
整體感覺親切 有家庭老字號感覺,食物質素優良,但服務流程有待改善。當日係平日晚餐,我地大約7點到達店內得一枱客,職員都叫左我地坐4人位。我地揀嘢食揀左一段時間,大約15分鐘就好多人入左黎,建議大家早小小去。有d客都會問下吾同嘢食嘢材料,職員都好用心答,服務態度係非常有禮。但係好似個日d職員係新黎,好多流程上都有甩漏,例如上錯餐,不過態度搭救。我地叫左豆漿,咖哩雞扒刀削麵,口水雞刀削麵。湯底好鮮甜 冇味精味 個藥饍味係完全吾會感覺中藥味。平時食吾到d藥饍味嘅人應該都會接受到。刀削麵好有麵香味,手工麵厚薄不一 食落口感幾好。凍豆漿:豆味超級香濃,似係自家制作。不過飲開無糖會覺得甜度偏高。咖哩雞扒: 鹹香港式咖哩汁 質素中上,雞扒肉質幾好 都炸得脆同好juicy。口水雞::我地係雞翼部份,肉質鮮嫩多汁。個口水汁係重點 大推!個汁睇落好深色,但完全吾會過鹹,辣椒油好有特色 感覺有落炸蒜 好香口 而且有口感 。不過吾食得辣嘅就未必感適合,因為個辣度都有中辣左右 係黎得快去得快嘅辣黎。