2023-05-12
📍 Chueca (中環)中環歌賦街8號地下🌕🌕🌕🌕🌗食物Lobster Rice ($650) ✨呢個龍蝦飯係必嗌!🤩🥰呢個飯我諗係2-3人份量~ 口感有少少似risotto,每一粒飯都勁濃味😋飯入面有少少肉粒,令到個口感更豐富😝 個🦞就無特別調味嘅,不過食得出好新鮮🤓Ibérico Pork ($190)呢個豬肉都唔錯🤪煮得好冧😂Slow Cooked Beed Tongue ($180)呢個就有少少普通🥹本人係牛舌fan😝不過佢呢個牛舌太薄切,唔係好食到口感🥲不過佢係煮得好冧 一切就爛😂Chef’s Rusa ($150)✨呢個我個人覺得係必點😋三文魚子好新鮮😗雖然食落唔太似薯仔沙律🙈似吞拿魚沙律多啲🤣配多士幾好食🤤仲有得refill多士🥰Apple Tart ($90)呢個apple tart我個人就麻麻地🙈Bartender話呢個係梅子雪糕🍦不過個人就唔係好食到梅子味🙈不過雪糕本體就唔錯👍🏻但係個Apple Tart就麻麻地🙈佢唔係傳統大家心目中嘅apple tart 佢無撻皮 淨係得好入味嘅蘋果片🥲其中一個細節位我鍾意就係上菜嘅時候啲碟係好熱嘅☺️另外如果大家鍾意同barte
中環歌賦街8號地下
🌕🌕🌕🌕🌗
食物
Lobster Rice ($650) ✨
Ibérico Pork ($190)
呢個豬肉都唔錯🤪煮得好冧😂
Chef’s Rusa ($150)✨
Apple Tart ($90)
🥲
其中一個細節位我鍾意就係上菜嘅時候啲碟係好熱嘅☺️另外如果大家鍾意同bartender傾計嘅話,不妨坐bar枱😉佢好熱情主動咁介紹cocktail同dishes😂