2022-02-21
今日出開海港城買嘢,平日嘅海港城非常冷清,我哋揀咗呢間新開嘅🇰🇷韓國過江龍Cafe朝聖,Cafe走簡約田園風設計,門口有棵像真度高嘅柑橘樹,呢度嘅名物有🍊柑橘特飲、蛋包飯、韓國炸雞同水果忌廉三文治等。我哋揀咗辣蟹肉意粉 🦀 ($102)- 辣蟹肉意粉賣相精緻,香辣蕃茄醬汁好惹味而且辣度十足,建議大家食得辣先好叫!加咗$25升級套餐配濟州柑橘特飲🍊- 果然名不虛傳,一飲落去好清甜好refreshing ,冇諗過柑橘同乳酪嘅味道咁夾,賣相 #igable ! 必點!甜酸果仁炸雞半份 🍗($118) - 雖然只係叫咗半份但份量都算多,即叫即炸、外脆內嫰,仲有炸年糕同炸薯條做伴碟,性價比高。加$25升級套餐配熱鮮奶咖啡,呢度啲咖啡☕️都好有質素,夠香夠滑。傳統紫菜包飯🍙($72)- 呢個飯卷好light ,啱晒鍾意輕食嘅朋友,飯卷同以上兩款比較重口味嘅菜式幾夾,味道清新可以中和一下味蕾。當然唔少得呢度嘅名物-🍊🍓水果忌廉三文治($62),聽講呢度嘅水果大部份都係由韓國直送,所以呢份三文治嘅水果非常鮮甜,鬆軟嘅麵包夾住厚厚嘅忌廉再夾住鮮甜嘅水果別有一番滋味!另外仲叫咗Tiramisu ($68),
當然唔少得呢度嘅名物-🍊🍓水果忌廉三文治($62),聽講呢度嘅水果大部份都係由韓國直送,所以呢份三文治嘅水果非常鮮甜,鬆軟嘅麵包夾住厚厚嘅忌廉再夾住鮮甜嘅水果別有一番滋味!另外仲叫咗Tiramisu ($68),口感軟滑、味道香濃,用盒子裝住嘅設計幾有趣 🥄