2019-03-22
呢間野係由於突然好想食韓國野,專程上openrice挖出黎位置喺利舞臺廣場,超級近地鐵,一上去撳18樓就到六點時間尚早,朋友OT,我入去坐住先,發覺環境唔錯卡位都幾多,又大大張,可惜當時卡位滿曬,不過中心啲枱都好好坐,空間又闊有埋lunch set添,果然係銅鑼灣,食個lunch都要7字頭不過望落真係好吸引!!招牌甜辣芝士無骨炸雞佢有得揀辣度,有兩個level,鍾意食辣啲又得唔鍾意損骨嘅會好啱食呢款雞,甜辣汁+芝士+雞呢個組合真係挑剔唔到仲要見到好大pat芝士溶溶下咁,好脂肪好惹味,配料有啲年糕,好Q彈芝士雞蛋卷食過其他嘅蛋卷都唔識漏汁!!呢舊一切開就見到啲芝士慢慢流出黎,呢刻已經唔會理肥唔肥,淨係知食落去就點都無後悔同埋我覺得上面各式各樣嘅醬都好重點,芥末沙律甜醬之類,非常配合到舊蛋卷十粒星推介韓式手抓飯係我從未試過嘅野,朋友推薦話好好味店員仲俾咗手套,睇黎真係用手抓就好似咁,照計揸揸下係會實嘅,會變到舊飯糰咁但我地真係太缺乏耐性,揸咗舊就直接用匙食然後發覺好好味! 紫菜味好出好香,飯粒偏乾身完全中曬個人口味三款菜已經食到好飽睇menu見到仲有好多款雞都好想試唯有留待下次高質韓國菜,
呢間野係由於突然好想食韓國野,專程上openrice挖出黎
位置喺利舞臺廣場,超級近地鐵,一上去撳18樓就到
六點時間尚早,朋友OT,我入去坐住先,發覺環境唔錯
不過望落真係好吸引!!
佢有得揀辣度,有兩個level,鍾意食辣啲又得
食過其他嘅蛋卷都唔識漏汁!!
呢舊一切開就見到啲芝士慢慢流出黎,
呢刻已經唔會理肥唔肥,淨係知食落去就點都無後悔
十粒星推介
韓式手抓飯
係我從未試過嘅野,朋友推薦話好好味
店員仲俾咗手套,睇黎真係用手抓
就好似咁,照計揸揸下係會實嘅,會變到舊飯糰咁
但我地真係太缺乏耐性,揸咗舊就直接用匙食
然後發覺好好味! 紫菜味好出好香,飯粒偏乾身
完全中曬個人口味
三款菜已經食到好飽
睇menu見到仲有好多款雞都好想試 唯有留待下次
高質韓國菜,每人食咗二百左右,完全接受到!