2022-05-20
🐷 藍田 燒洒一族今日去到藍田啟田街市,經過「燒洒一族」見到呢間燒味咁吸引,就買咗幾樣嘢返去加餸😋🐽 外脆內嫩【 脆皮德國豬手】🍖 德式燒豬手($95/隻/大)呢間燒味竟然仲有大大份嘅德國咸豬手🤩 原來德式燒豬手嘅做法同中式嘅燒肉好相似,而豬手的肉質會更嫩滑,外層超級脆!🤩 我哋買咗一份大嘅,份量十足,都只係九十幾蚊!超抵食!第一日買返去食當然超正,食浄留返第二日都keep住脆皮,讚👍🏻🍺 冷盤小食【 醉品系列】燒洒一族嘅醉酒系列一直都好出名,佢哋堅持破舊立新,自家研製市面較少有呢個系列😍 佢哋用十幾種上等香料,再加杞子、花雕酒同鹵糟浸泡廿四小時,令食材完全入味,令人一試難忘。🥩 酒醉薰蹄 ($68/隻)🍳 酒醉溏心蛋*2盒 ($18/盒)我試咗薰蹄同溏心蛋,溏心蛋真係超級好食!酒味香之餘溏心度都係啱啱好😋 兩盒六隻真係唔夠分😆 另外薰蹄都好香濃,煙煙韌韌好正🥰 推介!
🐽 外脆內嫩【 脆皮德國豬手】
🍖 德式燒豬手($95/隻/大)
🍺 冷盤小食【 醉品系列】
🥩 酒醉薰蹄 ($68/隻)
🍳 酒醉溏心蛋*2盒 ($18/盒)