2022-10-26
🔹️鮨樂🔹️工作後係荃灣西鐵站落車,諗住近近地係附近食啲野,平時行過如心廣場都係直行直過,今日同事話想食日本野,就搵左間壽司店叫鮨樂,入去一試佢地既午餐系列餐廳空間感很足夠,位置寬敞舒適,有Bar枱位置可選擇,可以近觀壽司師父即席揮毫,把每一道壽司由零到有放到你面前,而我今一次就坐正常座位。當時有午市定食套餐,均配送味噌湯及沙律,有需要更可以以$48追加稻庭烏冬,仲有冷熱可選擇😆🍣 10貫壽司盛合定食 ($188)有吞拿魚、中吞拿魚腩、油甘魚、帆立貝、墨魚、赤蝦、玉子、三款時令鮮魚(季節限定系列,未必每一次都食翻同一款鮮魚,不時不食,都唔錯😊) 壽司飯溫度微暖,不過略嫌壽司飯有點帶酸,而刺身都幾新鮮🍣銀雪魚西京燒定食 ($168)銀雪魚真係令人垂涎三尺,魚皮煎得好香脆,魚肉魚嫩滑溜,還自帶點肉汁👍👍👍推薦一試
🍣 10貫壽司盛合定食 ($188)
壽司飯溫度微暖,不過略嫌壽司飯有點帶酸,而刺身都幾新鮮
🍣銀雪魚西京燒定食 ($168)