一間意外地質素有驚喜嘅泰式小店,會想再翻啅!餐廳菜式貴精不貴多,唔算多選擇,一張紙寫曬,但樣樣都好有水準,品嚐到真正嘅泰國味!建議親身嚟試下,你會感受到小店滿滿嘅誠意🫶🏻• 泰式香煎帶子 $128自家製醬汁以泰國香料同辣椒膏製成,味道酸酸辣辣,配上鮮嫩彈滑嘅帶子,好有特色!• 泰式燒雞 $108/half呢個幾抵食,半隻雞都好大份!雞肉醃得入味,燒得香口乾身,係比較正宗嘅泰國風味,配上泰式酸辣醬同甜辣醬😌• 雞肉鑊氣炒河 $98雞肉炒河是必叫的!如其名炒得好有鑊氣,而且一啲都唔油膩啊!選用咗泰國直送嘅河粉比起平時嘅大塊同闊身,望落都晶瑩剔透啲,質感軟糯煙韌,調味平均裹上每一條河粉,惹味得嚟隱隱約約食到胡椒香,真係好好食,推介😋• 招牌船河 $128湯底濃厚鮮甜,感覺足料無味精,係城中數一數二高質船河!配料有數塊厚厚嘅肉片同豬肉丸~• 飛天炒通菜 $78看似簡單嘅飛天通菜都唔可以睇少,同炒河一樣咁有鑊氣,我最鍾意佢夠辣,刺激過癮🔥• Lao zaab $95以冬陰公為靈感調配而成嘅Cocktail,入口先品嚐到微微嘅鹹味,之後係青檸嘅Fresh,最後喺喉嚨感受到一股辣勁,味道幾有層次感,
一間意外地質素有驚喜嘅泰式小店,會想再翻啅!

• 泰式香煎帶子 $128

• 泰式燒雞 $108/half

• 雞肉鑊氣炒河 $98

• 招牌船河 $128

• 飛天炒通菜 $78

• Lao zaab $95
以冬陰公為靈感調配而成嘅Cocktail,入口先品嚐到微微嘅鹹味,之後係青檸嘅Fresh,最後喺喉嚨感受到一股辣勁,味道幾有層次感,絕對可以一戰✨

• 泰式奶茶 $38
具獨特嘅泰式茶葉香氣,甜度適中🥰

• 西瓜沙冰 $48
清涼解渴嘅西瓜沙冰,夏天消暑一流🧡