2022-09-20
前幾日喺朋友IG見到佢食依個砂鍋米線,好似好吸引,所以即刻有時間就去試一試,先發現原來曾經喺外賣app試過買佢哋嘅嘢食,不過果次就覺得啲嘢食麻麻哋,當時食嘅米線唔夠淋,戴眼鏡唔夠熟咁,果次朋友多一至差評,但今次見堂食原來係砂鍋上菜,仲話個沙嗲湯好正,所以就俾多次機會佢啦,曾經喺大陸都食過類似嘅砂鍋米線,嗰時係非常好食嘅,但就唔係比較港式嘅湯底,係好香嘅菌類湯底,當然依度冇呢隻湯啦,先朋友介紹所以就試吓個沙嗲湯。佢嘅沙嗲湯底並唔係打邊爐嗰隻味道,而係本人非常喜愛的沙嗲牛肉面嘅沙嗲味,而且非常香濃全個湯底都咁好味,簡直滿足到我重口味嘅人士,鍾意食沙嗲牛肉嘅一定要試!但唯獨是佢反而係冇沙嗲牛肉,但有得叫牛肉,好過冇啦哈哈。真係仲好食過慈雲山嗰間添啊!配菜叫咗螺片,滷腩肉,蘿蔔,墨魚丸,雞肉。螺片非常之好食,腩肉就減肥但味道都唔錯,雞肉都幾滑,整體都真係好好~其次我叫咗海鮮荷葉飯,都算幾足料,攤底都有蝦米瑤柱仔,表面都放滿左海鮮,都可以一吃唔算貴。
配菜叫咗螺片,滷腩肉,蘿蔔,墨魚丸,雞肉。