2010-06-17 11 瀏覽
今日下晝五點到我地成班波牛打完波,個個都打到手軟脚軟,成班餓鬼諗住揾間餐廳擦餐勁,落到旺角一般荼記都收你$30蚊個餐,又吾多夠飽.行過x華中心見過男仔係度揸住個牌hard sell緊,見到個心動價$10壽司,鸟冬,飲品,十對眼睛即時發光.星期六係旺角竟然見到咁既price,雙腳即時注滿動力,飛奔上去,入去前心諗$10環境都吾好得去邊,門打門,呆左..成間餐廳好有日本feel,waiter安排個位置都幾寬躺,睇一睇個menu,以為天氣熱,產生海市辰樓,咁抵!連我最愛既火炙三文魚壽司都係$10咋!我地即時瘋狂點壽司,+客十客嗌,烏冬,蒿麥面起孖起雙黎,再每人一杯奶昔!上菜速度都幾快,我地實在太餓啦!以狂風掃落葉姿態將枱面全部壽司,烏冬食清,食完都七點幾,盛惠全單$720,每人都係$70蚊,連晚飯個part都食埋,超值!小弟有以下評語:1:三文魚壽司夠新鮮大件!2:火炙三文鱼壽司燒到香噴噴,要食先!3:飛鱼子夠大粒有咬口但略嫌紫菜吾夠脆!4:豬肉鳥冬足料夠大碗,冇將貨就價!5:天婦羅因放埋入面內,好易淋晒,但waiter有提過我地,大家謹記!6:右口鱼串燒有鱼味,值得推介!7:黑芝麻奶昔好
1:三文魚壽司夠新鮮大件!
2:火炙三文鱼壽司燒到香噴噴,要食先!
3:飛鱼子夠大粒有咬口但略嫌紫菜吾夠脆!
4:豬肉鳥冬足料夠大碗,冇將貨就價!
6:右口鱼串燒有鱼味,值得推介!
7:黑芝麻奶昔好重芝麻味!GOOD!

2010-06-12
  • 洋葱豬肉烏冬