餐廳: 聘珍樓
資訊:

星期五又係team lunch既開心時間,上午11點幾就book聘珍樓飲茶,聘珍樓環境幾靚,又夠大夠高雅,比起平時食開第二間既好X酒樓好得多,食物質素亦是。開心菊花茶一壺。咸水角好食又脆口,外脆內軟,熱辣辣咁食真係一流。(隔離兜炒麵無食到,只係想食點心。)蝦腸皮薄精塋剔透,咬落去蝦同腸粉配合得天衣無縫,再加上甜甜地既豉油,又係一流。另外一流既就係佢地既椒鹽鮮魷,外脆內脆,咬落去先係脫卜卜既皮,後來就係魷魚既鮮味,口感堅韌有咬口,一條一條咁食我一個都可以食成碟!棉花雞都OK,入面果舊「棉花」吸哂雞汁好好食,雞都滑而有鮮味,唔錯。飲茶點燒賣是常識吧,食落肉多汁多,不過可惜既係冇牛肉球。

開心菊花茶一壺。
飲茶點燒賣是常識吧,食落肉多汁多,不過可惜既係冇牛肉球。
題外話/補充資料: 係貴左小小。
2015-04-24