2020-01-31 186 瀏覽
聽朋友講黃埔原來係一個小美食天堂,所以今日約左男朋友放工去食嘢突然想食下麻辣嘢就黎左呢間食,好彩早左入席,越夜越多人,師傅即叫即整,早d去就早d有得食menu都好多選擇,有串燒有湯麵/麻辣燙/麻辣香鍋!好肚餓嘅情況就叫左好多嘢食打頭陣嘅係呢個芝心年糕佢唔算好多芝士,又唔會太油膩,每人一舊做前菜就啱哂見到燒菜心係廚師推介所以就叫左黎試下,好味在佢燒完之後一d都唔乾,同孜然粉辣粉好夾不得不提呢個茄子,原條咁上本身我好中意食茄子,呢個係舖滿蒜蓉,仲有蔥花乾蔥調味,食到停唔到口!!!蒜蓉帶子又係必食嘅食物,啖啖肉又絕不欺場,再加上好新鮮馬友又係必食嘅,本身我麻麻地中意食原條魚,因為好驚陣腥味,但呢條魚就唔腥之餘亦都燒得好香,我同男朋友都話呢個價錢食得抵有d朋友一聽到食串燒麻辣燙就會聯想到好多肉,呢間小店滿足到食肉獸,又比左我呢d唔算食好多肉嘅人有好多選擇,我叫左個麻辣燙,8個餸都係素食,材料都好足叫左11樣嘢都係食左三百幾蚊咋

燒流心芝士年糕

打頭陣嘅係呢個芝心年糕
佢唔算好多芝士,又唔會太油膩,每人一舊做前菜就啱哂
燒菜心

蒜蓉燒原條茄子

不得不提呢個茄子,原條咁上
燒蒜蓉元貝帶子

蒜蓉帶子又係必食嘅食物,啖啖肉又絕不欺場,再加上好新鮮

燒大馬友魚

叫左11樣嘢都係食左三百幾蚊咋