2023-12-28
上次朋友請食飯,好有創意的,咁次到我,我就簡左食omakase,因朋友好中意食日本菜環境好舒服,師傅服務一流,好期待今日會有咩菜式第一道菜日本胡麻醬配日本無花果,清甜、波菜好爽口,好清新😋第二道白子配上酸汁,有啲似猪腦😂酸味味,好滑溜溜,好開胃🤤第三道沙甸魚,煙分羅白,西蘭花苗用昆布包住,好有層次,魚本身鮮甜味,加上煙分左羅白花苗,好正😊第四道岩手縣綠田灣生豪,師傅話加左酸(好似桃左醋)😂提升生蠔鮮味,蠔真係好新鮮,好肥美,另一種口感👍安康魚肝,真第一次食魚肝,口感都有啲似鵝干,加入黑色青味粉,入口即容,好正好中意呢道菜,分別用二塊拖羅,一塊有用鹽調味燒,一塊新鮮,夾柚子胡椒醬,用炸脫紫蘇葉包,幾層層次,好豐富,好好味😋油甘魚下巴煎到小小焦香,師傅話如果覺腥可以點檸檬汁,但我就覺得原味已經好味到不得了Omkase就有好玩,就係不停有驚喜,幾款壽司都超級新鮮好味呢杯海膽壽司就已經不得之了,海膽鮮甜都呢,又多,非常之滿足南非鮑魚配上鮑魚醬汁,爽口彈牙,靚鮑👍蕃茄沙沙配甜蝦,上層加入薄荷啫哩,甜蝦配上酸酸甜甜蕃茄,又好夾仲有熱食,可以選昆布湯及烏冬,湯料有菜有菇,好清新,飲碗熱食,感覺好舒服
環境好舒服,師傅服務一流,好期待今日會有咩菜式
第一道菜
日本胡麻醬配日本無花果,清甜、波菜好爽口,好清新😋
第二道
白子配上酸汁,有啲似猪腦😂酸味味,好滑溜溜,好開胃🤤
第三道
第四道
油甘魚下巴
呢杯海膽壽司就已經不得之了,海膽鮮甜都呢,又多,非常之滿足
南非鮑魚
配上鮑魚醬汁,爽口彈牙,靚鮑👍
以後已經最後,原來仲有甜品🍮岩蛋糕,唔會太甜,好滿足一餐