2023-11-16
兩公婆同埋BB嚟outlet shopping,行到攰決定叉叉電。見到地方夠大放埋BB車都可以坐得好舒服就決定入去食個early dinner🤣第一樣唔使諗一定會食既就係牛肉麵!!不過就諗咗一陣間湯定路。最後揀咗撈麵,因為比較少見有得食撈麵。✅台式麻辣半筋半肉撈手工拌麵牛肉軟淋淋,入口即溶,牛筋係爽口既骨膠源,大大舊好滿足,手工拌麵係粗麵!彈牙又掛汁!麻辣比較偏麻~。小食係鴨血同素鴨卷,鴨血係實實有口感唔係一夾就散!份量一個人食都好飽!✅茶香三文魚湯漬飯見介紹係台灣有機高山茶葉加高湯製成嘅茶湯配料有三款,有蝦乾仔,木魚同埋炸米!我自己就好鍾意陪查咪因為佢不薄味道唔係好濃唔會搶過咗茶湯味!另外兩款小食落咗落去成個湯都有少少唔同咗味係另一種食法!至於三文魚啖啖肉!!有陣時好怕啲熟三文魚煮得太耐好碎好嚡!哩個恰到好處♥️另外完全冇骨食得好方便!不過我見Menu上面有講叫小心有魚骨可能真係有一啲會有~✅台式滷味拼盤小食有雞翼,豆腐,豬腩片,牛展,牛肚,糖心蛋!全部都滷到好入味特別係豆腐索晒所有汁超精華!兩個人份量啱啱好每樣試到啲!✅四色啵啵黑芝麻芋泥芋圓仙草凍一個仙草凍有勁多配料!滿足晒所有願望
✅台式麻辣半筋半肉撈手工拌麵
✅茶香三文魚湯漬飯
見介紹係台灣有機高山茶葉加高湯製成嘅茶湯
配料有三款,有蝦乾仔,木魚同埋炸米!
另外兩款小食落咗落去成個湯都有少少唔同咗味係另一種食法!
不過我見Menu上面有講叫小心有魚骨可能真係有一啲會有~
✅台式滷味拼盤
✅四色啵啵黑芝麻芋泥芋圓仙草凍
一個仙草凍有勁多配料!滿足晒所有願望!黑芝麻沙冰好有新意!好濃嘅芝麻味食落唔會太甜!當沙冰溶得比較多嘅時候再落煉奶甜度啱啱好!