2021-11-01
疫情過左咁耐...真係好掛住日本,所以就搵左依間細細地,但幾有日本感覺既餐廳搵食,服務態度一流,真係好似係日本咁😍😍先係前菜,簡簡單單既蔬菜配上美味醬汁,真係有啲停唔到口,好想問店員添加多一份😂😂,醬汁有兩款,一款係芝麻醬,一款就好似北京填鴨既甜麵醬,配上新鮮蔬菜真係好開胃。食得日本野,一定要叫刺身食啦,三文魚腩、天使蝦、松葉蟹腳,今次真係要特別介紹返「天使蝦」真係太好食,肉質夠晒爽口彈牙,而且味道鮮甜,夠晒大隻,一放入口,真係讚不絕口,好想食多幾隻呀☺️今次仲食左個秋刀魚刺身,相信食過秋刀魚既你地都知,其實秋刀魚都幾腥,所以做刺身既話,真係唔容易呀,不過今次食秋刀魚刺身就唔係好腥(本身我都食到魚腥,唔鐘意魚腥既你就最好考慮清楚😉),配埋餐廳自製既醬汁,更加帶出秋刀魚既鮮甜啦,比手指👍🏼餐廳各式各樣既串燒都好吸引,我就食左燒洋蔥串、燒午餐肉、仲有芝士燒牛肉,所有燒物配上自家製紅酒酸汁,香脆而不膩,正😋舒舒服服又開開心心咁享受完一餐日本料理,回味回味,推介👍🏼
舒舒服服又開開心心咁享受完一餐日本料理,回味回味,推介👍🏼