2017-05-03 395 瀏覽
難得假期,當然要帶媽媽去搵美食~為左滿足唔同要求,又可以慢慢食坐耐d,首選梗係放題講真唔專登搵都未必見到,但做好功課見價錢抵味道評價都好,即刻決定同媽媽試下揀左豪華,但都唔貴,而且選擇好多入面空間幾大,裝修唔似傳統放題嘅日風,反而有美國街頭風,坐得幾舒服選擇好多,除左日本野仲有火鍋、扒、西式風味揀,未點先期待放題梗係先黎刺身,選擇係大眾都鐘意嘅幾款。冇雪到硬哂得冰嘅感覺,三文魚油脂分佈幾均勻,有魚香;帶子雖然細細粒但夠哂鮮甜;甜蝦反而欠少少鮮味,但整體水準唔錯對壽司嘅份量好滿意,細細地可以試多幾件,推薦牛肉,好味到叫左兩轉想食少少暖野,蟹粥味道比想像中更好,粥底好綿,又有海鮮鮮味炸野全部都推薦!新鮮炸起好脆,而且味道樣樣都唔錯,天婦羅炸漿唔會過厚,好味另外推薦蝦餅同芝士蝦丸,個人最愛食左輪壽司刺身,叫左火鍋試試,牛肉昆布湯底味道偏濃,就咁食會咸但淥菜好入味,要睇下個人鐘唔鐘意重口味~另外火鍋料選擇幾多,蔬菜亦新鮮,一邊打一邊傾計幾正飲品選擇多到有兩個雪櫃,不過最正梗係啤酒任飲,食住炸物邊爐加啤酒,超爽!一定要試特製甜品!焦糖牛奶雪糕一開始覺得外觀唔太吸引,一試奶味超濃,又香又滑;芝士味

揀左豪華,但都唔貴,而且選擇好多

選擇好多,除左日本野仲有火鍋、扒、西式風味揀,未點先期待

刺身

壽司

蟹粥

想食少少暖野,蟹粥味道比想像中更好,粥底好綿,又有海鮮鮮味

炸物

另外推薦蝦餅同芝士蝦丸,個人最愛
火鍋

啤酒

特製甜品

一定要試特製甜品!焦糖牛奶雪糕一開始覺得外觀唔太吸引,一試奶味超濃,又香又滑;芝士味一樣香濃,好味到食左幾個!榴連雪條香榴連嘅人一定要食,有榴連清香,並唔係香精味道,唔會過甜又夠滑,好食到我決定上網搵下邊度有得賣
其實仲有好多選擇,雪條雪糕連豆腐花都有~

呢間放題環境舒服,食物選擇多,而且款款出品都唔錯,加上價錢合理,最難得係店員有效率得黎好nice,相信會再黎encore!

2017-04-29
  • 炸物