2024-06-07
聽日嚟到將軍澳海邊呢一間Chillilime, 行過嚟嗰陣已經覺得風景好靚,入到嚟都覺得啲位坐得好闊好舒服,叫得多嘢啲都唔驚張張枱擺唔晒!我哋叫咗個二人餐,呢個二人餐真係好抵,$348就有三樣餸,我哋仲加咗$58要個芒果糯米飯,然後一人再加多$38要杯Mocktail! 另外仲叫多咗個Chicken Tikka! 700$ 都唔駛就食到好飽好飽好滿足!二人餐入邊,我哋揀咗Butter Chicken配薄餅,生菜包,同埋沙嗲串燒,佢嘅沙嗲串燒係豬同埋雞,先講佢個butter chicken,佢係免費跟薄餅或者飯,我哋就一定係揀咗薄餅,因為真係好夾呢個醬嚟食!雞既份量超多!同埋都幾大件,食極都仲有!個烤餅仲可以揀蒜蓉,普通,或者芝士,我哋揀咗蒜蓉!超香蒜蓉味!仲有三大塊添!跟住就係去過沙嗲串燒,埋去個沙嗲汁食真係一流,啲肉唔會好韌,好易咬,仲有好香肉味!生菜包夠晒惹味,辣辣地食到我哋有啲流汗,但真係好好食!生菜好新鮮!肉碎份量好多!跟住就係佢個chicken tikka, 啲雞肉烤到好香好多汁,一啲都唔乾唔柴!跟住就係Mocktail,賣相勁靚,飲落都唔甜,啱晒配埋啲美食慢慢嘆!最後食埋芒
跟住就係Mocktail,賣相勁靚,飲落都唔甜,啱晒配埋啲美食慢慢嘆!最後食埋芒果糯米飯,切得超有心機,啲芒果薄切砌咗個心形!勁滿足!