2024-08-06
記得第一次去食牛大人簡直驚為天人,無論湯底、配料同埋熟食,仲有飲品同甜品,選擇花多眼亂,最重要係質素都好好,啖啖都好好味,呢排見到佢有同 Dreyer‘s 合作,晚市可以任食 Dreyer's,見到有我最鍾意食嘅開心果味呀 😍 二話不說嗱嗱聲訂位同老公一齊去食 🤤今次湯底揀咗牛大人紅燒牛骨湯,屬於微辣嘅口味,對於唔食得辣嘅我,我嚟講剛剛好,湯底嘅牛味超級香濃,我覺得用佢嚟淥牛肉,唔使點醬都好鮮味 😋每位送咗兩粒 M5 和牛牛丸,啲粒牛丸真係牛香極濃,咬落口係爆汁嘅,超正 👍🏻 無限 encore 嘅封門柳,又香又滑,就算唔小心淥耐咗都唔會嚡口 😍 仲有 SRF 黑牛、M5 牛肩卷、同埋牛小排,全部都好新鮮,一食落去係鮮甜嗰種驚喜,好耐都未試過打一次邊爐叫咁多牛肉啦 😂 豬肉就推豬雪花肉片,好似豬頸肉咁,又香、口感又好 👍🏻海鮮仲有沙白蝦同埋台灣鯛魚、蝦滑同墨魚滑,再加埋出邊自助區可以拎到嘅蔬菜同埋丸類,特別推介麻吉燒,有芝麻同埋花生味,錄完之後煙煙韌韌,啲餡流晒心咁,成餐真係勁豐富,兩個鐘頭食到飽飽 🤤除咗火鍋之外,仲有好多熟食,出邊可以拎到香濃嘅滷牛肉飯;仲可以叫鹽酥雞、夜市香腸,皮
除咗火鍋之外,仲有好多熟食,出邊可以拎到香濃嘅滷牛肉飯;仲可以叫鹽酥雞、夜市香腸,皮蛋豆腐,同埋梅香脆薯、雲耳,完全食到好忙 🙈
飲品嘅選擇都好多,我就主攻咗佢哋嘅冷泡茶,而家用個牛大人杯仔裝住勁得意,飲咗桂花烏龍同白桃烏龍,好清香,勁適合配火鍋飲 🙌🏻 老公就飲咗鴨屎香檸檬茶,睇到粒粒檸檬喺入邊,勁 fresh,仲要夠茶香,唔錯 👍🏻
甜品一定係食可以任食嘅 Dreyer‘s!開心果同榛子味,好滿足呀 😍 另外亦都可以叫仙草,佢配料有紅豆、花生同埋珍珠等等,又唔會好甜,簡直係一個完美嘅 closing 😋大滿足台式火鍋吃到飽