2022-11-04
今日爸爸生日,我一早book咗中環嘅"妖怪" 同佢慶祝。之前去過幾次,嘢食好好味,而且非常有特色。我知道爸爸一定鍾意。😍 💯炙燒明太子⭕️超有特色嘅一個菜式。明太子燒到好香好脆。入面就軟綿綿。味道辣辣地,加少少檸檬汁,令明太子嘅味道更鮮味!💯熊本牛燒肉御膳定食⭕️呢個係爸爸一定要食嘅定食!🐄牛肉燒到剛剛好。外面有少少燶,但入邊就有豐富嘅肉汁。連埋配菜同雞蛋一齊食。成個味道真係100分😍爸爸激讚!💯是日燒魚 喉黑 ⭕️呢個燒魚火候拿捏得剛剛好。魚皮燒到少少脆,🐟魚肉仍然鮮甜多汁。只需要加少少🍋檸檬汁令到成個魚嘅味道更清新。讚👍🏻💯雞頸肉⭕️第一次食雞頸肉🐔,肉質比想像中嫩滑,而且有香濃嘅雞味。整得好出色!💯牛胸腹⭕️勁好味,🐮牛胸腹嘅油脂分布平均,而且肉質好淋,食落去一啲都唔靭。仲有好香牛肉味。食一串絕對唔夠!😋💯免治雞肉⭕️之前食好多免治雞肉除左肉質燒得唔夠嫩滑,整體配埋一齊都唔夾,今次食呢個所有岩岩好,雞火喉控制得好好,夠嫩,配左一齊超夾,如果唔係太飽,可以食多幾串😋爸爸都好滿意呢一餐生日飯,話媽媽生日嘅時候會再嚟!
💯炙燒明太子⭕️
💯熊本牛燒肉御膳定食⭕️
💯是日燒魚 喉黑 ⭕️
💯雞頸肉⭕️
💯牛胸腹⭕️
💯免治雞肉⭕️
爸爸都好滿意呢一餐生日飯,話媽媽生日嘅時候會再嚟!