2023-06-10 29 瀏覽
旺角真係有不少類型餐廳,今晚教突然想起晚上食個全日早餐,但話哂晚上時段,邊度有得食呢…就來到「The Yell-Owl Cafe」。Cafe以木系為主題,店內擺放了不少乾花,感覺優閒舒適。Bailey's Coffee咖啡加入了Bailey's,令味道多了一份奶油香草香,入口濃郁甜美,但又不會太過甜膩,來到這裡真的要一試👍🏻。Salted Caramel Crème Brûlé Latte焦糖海鹽咖啡表面經過火炙後,外層微微酥脆,內層柔軟香滑,入口時更有粘嘴感,非常有特色!柚子汁脆炸雞翼雞翼經香炸後再加入柚子汁,入口香脆多汁,味道清新酸甜,雞翼亦吸收醬汁的味道,口感層次豐富。超級貓頭鷹全日餐這款全日餐真不愧為超級貓頭鷹,當中有龍蝦、蟹肉、牛油果、酸種包、班尼迪蛋,英式豬肉腸、大啡菇,蕃茄扒,煙肉,薯餅,沙律,焗豆,牛油栗米,真係非常豐富!重點係這龍蝦呀!大大隻龍蝦除了身上的肉外,還有厚身蟹拑,那蟹肉爽口彈牙,蟹味鮮甜;還有班尼迪蛋切開流出的蛋醬,那順滑口感,真會令人食得著迷。

Cafe以木系為主題,店內擺放了不少乾花,感覺優閒舒適。

Bailey's Coffee

柚子汁脆炸雞